Bonding en pathologie

Datum:
28 mei 2016
Kosten:
Op aanvraag

Docent(en):

Tjaaktje Mansens
Gastdocente

Locatie

Catharina van Rennespad 50, Amersfoort   Bekijk kaart

Categorie(ën)

Bij- en nascholing

Onder ‘Bonding’ verstaan we onder meer de periode direct na de geboorte en tijdens het doorknippen van de navelstreng. Het is de lichamelijke, emotionele en energetische verbinding die de baby maakt met die – of datgene wat hem als eerste het gevoel van veiligheid en zekerheid geeft.

De meest natuurlijke bonding is die met moeder en vader. Als een goede, veilige bonding door welke oorzaak dan ook achterwege blijft, kan de baby zich hechten aan iets of iemand anders en dan spreken we van een onveilige bonding.

Natuurlijke bonding helpt een mens onder andere om zelfstandig te worden, met jaloezie om te gaan, goede relaties te ontwikkelen, om te gaan met intimiteit en nog meer.
Onnatuurlijke bonding kan leiden tot moeite met relaties en intimiteit. Ook veroorzaakt het sterke jaloeziegevoelens en kan het zelfs leiden tot psychopathologische stoornissen
In deze module kijken we wat de effecten van zowel natuurlijke als onnatuurlijke bonding kunnen zijn en hoe we hiermee als reïncarnatietherapeut het beste mee werken.

LET OP: deze bijscholing zal plaatsvinden in de praktijkruimte van Tjaaktje Mansens in Amersfoort.