Energetisch tekenen

Datum:
17 maart 2019

Docent(en):

Marianne Baan
Gastdocente

Categorie(ën)

Bij- en nascholing , Masterjaar

Het gaat bij energetisch tekenen om het kleuren, de intensiteit en de manier waarop je tekent (bv krassen, strepen, aaien, dik/dun en alles er tussen in). Het gaat vóóral om de verbinding van jezelf met het beeld dat je op papier hebt gezet.

Het belangrijkste is: Wat er ook op papier verschijnt… Het is allemaal goed, want het komt uit je diepste zelf.

Waar woorden niet gevonden worden of juist veranderen in een constante stroom met allerlei vertakkingen onder invloed van denksystemen, defensiesystemen en strategieën, is energetisch tekenen juist heel direct. Als je op deze manier tekent, komt de informatie rechtstreeks vanuit je onderbewuste dat niet kan liegen, op papier.

Dus door met bv kleurpotloden iets op papier te zetten, laat je op papier zien hoe je er werkelijk op dít moment aan toe bent en wat er speelt en hoe dat voelt. En wat onbewust op papier is verschenen, is in het bewuste terechtgekomen…

Bovendien kan zo’n energetische tekening zowel voor de therapeut als voor de cliënt houvast geven. Iets waarnaar je kunt terugkeren en óver kunt praten.

Energetisch tekenen kun je op elk moment en op elk gebied in (reïncarnatie)therapiesessies inzetten.

Marianne Baan werk zelf in haar praktijk veel met tekeningen en met kleurpotloden, maar ook met andere tekenmaterialen. Ze kan er natuurlijk veel over vertellen, maar het zelf erváren is natuurlijk het beste. Deze module is daarom vooral een ervaringsmodule met veel oefeningen met hier en daar wat theorie en met veel tips. Je leert en ervaart welke mogelijkheden er zijn met eenvoudige materialen en ook hoe je een therapiesessie kunt opbouwen en indelen, inclusief voor en nagesprek.