Hypnotherapeutische technieken, ziekte en pijnreductie

Datum:
21 mei 2017

Docent(en):

Brigitte Heijink
gastdocente

Categorie(ën)

Bij- en nascholing , Masterjaar

Pijn en ziekte zijn fenomenen waar alle mensen mee te maken hebben of krijgen. En er zijn veel manieren om er van af te komen. Maar waarom wordt een mens ziek? En waarom deze ziekte? En als het niet te behandelen is met medicatie of medische technieken, is er dan nog iets anders mogelijk?

Niet alle mensen zijn geïnteresseerd in het waarom maar willen er wel vaak vanaf komen.

Op deze dag gaan we verschillende technieken oefenen om cliënten met (chronische) pijn en/of ziekte te helpen. Het is vaak goed mogelijk om pijn te reduceren met behulp van hypnotherapeutische technieken, het is vrijwel altijd mogelijk om de betekenis en het signaal van de pijn of ziekte te achterhalen en daarmee de cliënt een handvat te geven.

We gaan verschillende manieren van werken met pijnreductie behandelen en oefenen zodat aan het einde van de dag bruikbare en direct toepasbare technieken onderdeel uitmaken van je instrumenten. De aanpak is lichaamsgericht en we kunnen kiezen uit directe pijnreductie of eerst de signaalfunctie onderzoeken. Beide richtingen kunnen met verschillende technieken worden uitgevoerd zodat voor elke therapeut en cliënt iets passends is.

En…neem vooral een klacht of pijn mee om te oefenen…