Partnerrelaties

Datum:
13 maart 2016
Kosten:
Op aanvraag

Docent(en):

Tjaaktje Mansens
Gastdocente

Categorie(ën)

Bij- en nascholing

Relaties hebben we allemaal! Dus ook onze cliënten. Denk bijvoorbeeld aan vriendschapsrelaties, werkrelaties, familierelaties en partnerrelaties. En daar waar relaties zijn, doen zich ook regelmatig wrijvingen of problemen voor. Een verstoorde partnerrelatie is meestal de ernstigste. Wanneer de communicatie gebrekkig is, zie je vaak dat partners in kringetjes om elkaar heen draaien en verstrikt zijn in patronen (collusies = gezamenlijke illusie). Ze voelen zich niet begrepen en niet gezien. Ook vinden ze dat de ander hen belemmert, want deze voldoet niet aan de verwachtingen of laat het zelfs op belangrijke zaken afweten. Machtsstrijd, ruzies, verwijdering en vaak ook scheidingen zijn hiervan het gevolg.

Je helpt cliënten door hen bewust te maken van het patroon waarin ze met hun partner verzeild zijn geraakt. Maar ook door ze te leren herkennen hoe het patroon is ontstaan en hoe ze op elkaar projecteren.

In deze eendaagse module kijken we in eerste instantie op een speelse manier naar onze eigen relatie of het ontbreken daarvan, om het vervolgens toe te spitsen op werken met cliënten, ook binnen de reïncarnatietherapie. Dit doen we onder andere aan de hand van theorie over hoe patronen ontstaan, visualisatie en tekenen.