Praktisch werken met kinderen

Datum:
3 februari 2019
Kosten:
Op aanvraag

Docent(en):

Erna de Lange
Gastdocente en beheerder van Bureau SRN

Categorie(ën)

Bij- en nascholing , Masterjaar

Ik wil graag werken met kinderen, maar hoe pak ik het praktisch aan? Ik ken de theorie, maar op welke manier begeleid ik een kind in een sessie? Waarop moet ik letten als een kind voor het eerst in mijn praktijk komt? Welke afspraken maak ik met de ouders? En met het kind? En hoe zit het als de ouders gescheiden zijn? Wie moet toestemming geven? Welke materialen zijn praktisch om te gebruiken? Hoe bouw ik een sessie op? …

Als je deze vragen herkent, dan is deze eendaagse bijscholing precies wat je zoekt. Om met kinderen te werken, heb je specifieke kwaliteiten nodig: creativiteit, speelsheid, flexibiliteit, aanwezigheid in het hier-en-nu en een goed observatievermogen. Daarnaast zijn er ook verschillende vaardigheden die je kunt ontwikkelen en gereedschappen die je kunt gebruiken.

Tijdens de module doorlopen we het traject vanaf het eerste contact met de ouders naar de eerste sessie met het kind tot het afronden van de therapie. We geven ook aandacht aan de wet omtrent therapie voor kinderen en ethische vraagstukken. Behalve dat we je praktische tips en oefeningen geven die direct toepasbaar zijn in jouw praktijk, behandelen we ook verschillende casussen die jou een concreet beeld van een therapeutisch traject geven. Je oefent in groepjes en je ontdekt veel materiaal om tijdens een therapiesessie te gebruiken.

Zowel Maria als Erna hebben de Holografisch Kinderopleiding gevolgd bij Tineke Noordegraaf en werken regelmatig individueel met kinderen in hun eigen praktijk. Erna verzorgt bovendien workshops Zelfvertrouwen voor kinderen en begeleidt verliesverwerkingsgroepen voor kinderen in rouw.