Mieke Scheffers

Mieke Scheffers

gastdocente

De beste leraar is het leven zelf
– Mieke heeft 20 jaar met plezier fulltime gewerkt als klinisch chemisch analist in een ziekenhuis, daarna  tot haar pensionering in deeltijd.
In 1980, kwam ze in aanraking met Tai-Chi. Ze was onder de indruk van de heilzame en ontspannen werking van deze bewegingsleer. Ze heeft de BOCAM opleiding (bewegen-ontspannen-concentratie-ademhalen en manuele technieken) gevolgd bij het CNGO en is in 1987 afgestudeerd.
De holistische kijk op de mens welke in de Chinese geneeskunde gebruikelijk is leerde haar dat er meerdere wegen zijn om iets aan te pakken. Een verandering op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied bewerkstelligt een verschuiving op alle andere gebieden.
Vanuit een nieuwsgierige behoefte van haar analytische geest was het vanzelfsprekend om zich verder te ontwikkelen. De opleiding bij de SRN tot regressie/reïncarnatietherapeut (1995) als ook de opleiding tot Transpersoonlijk Counselor SPSO (1998) hebben haar het inzicht gegeven dat de gevoelens die we met ons meedragen zowel beperkend als verrijkend kunnen zijn.
Vanaf 2016 is zij  gestopt met het werken met cliënten. Wel geeft ze wekelijks Tai Chi/Qigong lessen.
Samen, o.a. met Maryse Meertens, geeft ze  workshops en modules op het gebied van bewustwording. Daarnaast is zij als vrijwilliger werkzaam in een Hospice alwaar veel gebruik gemaakt wordt van bovenstaand “gereedschap”.

Courses

Code Naam Duur Start Date
Angst en Vertrouwen 26 mei 2019