top of page
Serious Family
VERDIEPING:
VOOROUDERREGRESSIE
EN OPSTELLINGEN

Het is altijd fijn om extra tools in handen te hebben die je in je praktijk kunt inzetten waar nodig. Deze module is erop gericht beide extra tools te demonstreren; dus zowel het gebruik van de voorouderregressie, als de opstellingsmethode, waarna er in groepjes zelf geoefend gaat worden.

Na afloop van de module ben je dan in staat om de extra tools direct in te zetten in je eigen praktijk. Verwacht dus geen dag vol theorie, maar een dag van horen, zien en doen!

LESINHOUD
PRAKTISCHE INFORMATIE

Docent: Sylvia van Oosten

Zie deze pagina voor data, locatie en kosten.

 

De nadruk van de dag ligt op de voorouderregressie methode. De voorouderregressie is een simpele, maar uiterst doeltreffende methode. In haar praktijk past Sylvia deze methode vooral toe als blijkt dat er - na de gebruikelijke herbelevingsgebieden bezocht te hebben - “toch nog iets blijft knagen” bij de cliënt. Iets dat verder gaat dan door een conceptie-, zwangerschap- of geboortesessie kan worden opgelost. Aan het einde van de dag zal ook kort de methode van Opstellingen worden gedemonstreerd. Er zijn diverse soorten opstellingen (bijv. familie- opstellingen, organisatie –opstellingen, etc.) met allemaal hun eigen technieken. De techniek die tijdens de module gedemonstreerd zal worden is een variant op de “gebruikelijke” regressiesessie. Het oogt uiterst simpel en dat is het ook, maar door de extra dimensie van de opstelling en het gebruik maken van overgangsobjecten is het voor bepaalde cliënten dé manier van aanpak. 

De student:

  1. heeft inzicht verkregen in de oorsprong van systemisch werken, opstellingen en vooroudersregressies

  2. kent de voor- en nadelen van het gebruik van representanten of symbolen

  3. kent de verschillende informatiebronnen van waaruit de informatie komt tijdens het werken met opstellingen of een vooroudersregressie

  4. heeft een demonstratie gezien van een opstelling en van een van een vooroudersregressie 

  5. heeft een korte opstellingssessie en vooroudersregressie zelf ervaren in de rol van cliënt en van therapeut

LITERATUUR

Inspirerende literatuurlijst (ter inspiratie en zeker niet verplicht voor deze les)

 

  • Lieben, C. & Renolder, C. (2012). Lichaams- en symptoomopstellingen. Geef je lichaam een stem, Eeserveen: Akash

1.png
Sylvia van Oosten
Regressie- en reïncarnatietherapeut

“Bewuste verbinding met je ziel verandert overleven in leven” - Studeerde rechten aan de universiteit in Rotterdam en voelde zich vele jaren helemaal thuis als jurist in het bedrijfsleven in Nederland. Na een aantal jaren breidde zij haar werkterrein uit en vestigde zij zich in Londen waar zij zes jaar gewoond en gewerkt heeft. Weer terug in Nederland voelde zij dat ze haar rationele kant voldoende aandacht had gegeven in dit leven en dat het tijd was haar intuïtieve, meer gevoelsmatige kant verder te ontwikkelen. Ze deed dat door verschillende opleidingen te volgen. In 2004 startte ze een praktijk voor Reiki- en edelsteenbehandelingen en Bachbloesems. Ook gaf ze er Reiki-cursussen. Nadat ze de SRN-opleiding had gevolgd, voegde ze daar in 2006 reïncarnatietherapie aan toe. Door haar enthousiasme voor de schoonheid en efficiëntie van deze therapie, is deze nu de belangrijkste geworden in haar praktijk (Leidschendam). Sylvia is beroepslid van de NVRT.  www.sylviavanoosten.nl

INSCHRIJVEN

Zowel de lesblokken van de eerste twee jaar van de opleiding als ook de verschillende lessen van het derde jaar kunnen als losse bij- en nascholing worden gevolgd. Deze les is ook onderdeel van het derde jaar.

bottom of page